خوش آمدید
بی تردید، کاربرد این ظرفیت ها در فضای کسب و کار و تجارت نیز می تواند موثر و موفقیت ساز باشد و علاوه بر آن در ضمانت سلامت کار و رسیدن به نوعی کسب و کار اخلاقی، نقش مهمی را ایفا کند.
به همین دلیل از چند سال پیش، اصطلاحی را به کار بردیم تحت عنوان “روابط عمومی تجاری” به عنوان شاخه ای از روابط عمومی کاربردی و عملی که بعدها توسط تعدادی از همقطاران محقق بسط و توسعه پیدا کرد.
“روابط عمومی تجاری” به معنی کاربرد روابط عمومی و بهره برداری از تاکتیک ها و تکنیک های ارتباطی در راستای کمک به امر تجارت و ارتقای سود با رویکرد مشتری مداری و تأکید بر اخلاق کسب و کار و حقانیت مشتری است.
امروزه عدم توجه به این شاخه از روابط عمومی کاربردی، یکی از معضلات اساسی صنعت تجارت در کشور ما محسوب می شود و همین مسئله خود در ایجاد مسائل دیگر همچون ضعف فرهنگ تجارت، عدم کارآیی بازاریابی بین المللی و دیپلماسی تجاری موثر واقع شده است.
لذا، ضعف در “بازاریابی روابط عمومی”، هزینه های هفتگی را بر پیکر تجارت در حوزه های داخلی و خارجی وارد ساخته است و عدم استفاده از متخصصان روابط عمومی در این امر، که می توانند از طریق رسانه ها، اطلاعات مفیدی را در اختیار مشتریان بالقوه و بالفعل داخلی و خارجی قرار دهند، نهادهای تجاری را در گام اول به سمت استفاده از روشهای تبلیغاتی مستقیم و پرهزینه سوق داده است، در حالی که کاربرد روابط عمومی تجاری می تواند در کاهش بار هزینه ای آنها و نیز استفاده از روش تأثیرگذارتر ارتباط غیرمستقیم موثر باشد.
از طرف دیگر کاربرد روابط عمومی می تواند در بسط فرهنگ تجارت سالم و سودده، موثر باشد و این امر تنها از هنر هشتم بر می آید و ناگزیر باید از آن استفاده کرد. البته تلاش در این زمینه از طریق موردی و قدم های مقطعی گرچه موثر است، اما به ایجاد و توسعه فرهنگ تجارت و کسب و کار نمی انجامد، زیرا این توفیق زمانی شدنی است که اولاً بر اساس برنامه راهبردی ارتباطی باشد که تدوین آن از طریق روابط عمومی امکان می یابد و ثانیاً تکرار و استمرار با “رویکرد چند رسانه ای” ممکن است که باز در قالب برنامه راهبردی قابلیت می یابد.
همچنین کاربرد روابط عمومی می تواند رویکرد اخلاقی کسب و کار و تجارت را تقویت و تضمین کند. روابط عمومی تجاری با تأکید بر اهمیت مشتری و قانون طلایی “حق با مشتری است” و نیز تأکید بر سود منصفانه و برخورد صادقانه و صریح با مشتری و پررنگ ساختن اطلاع رسانی در مقابل تبلیغات یکسویه، “تجارت اخلاقی” را مطرح کند سرمایه اجتماعی تجارت را افزایش داده و در خلق روابط پایدار با مشتریان، اثربخش باشد.
علاوه بر این ها، روابط عمومی تجاری، تجار و مشتریان را بهای بیشتری داده و بستری را فراهم می کند تا مشتریان و فعالان تجاری، همواره در بطن تجارت باشند و در تصمیم سازی فعل و انفعالات تجاری، هم اندیشی و همراهی لازم را داشته باشند.
بنابراین، چنانکه ما بتوانیم بستر نقش آفرینی روابط عمومی را در کسب و کار و تجارت ایجاد کنیم، می توانیم از ظرفیت های بالای هنر هشتم در رسیدن به اهداف تجاری بهره مند باشیم، این امر شدنی است، لیکن با ترکیب هوشمندانه تجارت و روابط عمومی.
نوشته شده توسط : هوشمند سفیدی
آوریل 7, 2019
سپتامبر 25, 2016
مارس 20, 2016
مارس 20, 2016