خوش آمدید
جواد قاسمی * | امروزه سیستم بانکداری مشخصات جدیدی را تجربه میکند. گوناگونی انتظارات نیازها و خواسته ها، تغییر الگوی رفتاری مشتریان به واسطه ی همراه شدن با انقلاب فناوری، پیدایش رقبای غیربانکی، نظیر اپراتورهای تلفن همراه و موسسات «وام دهی فرد به فرد» و همچنین تحول در قوانین خلق پول از راه گسترش پذیرش پول های خاص منظوره و مجازی، صنعت بانکداری را در ناگزیر یک انتخاب سرنوشت ساز قرارداده است.
بزرگترین مشاور و دستیار مدیر باید روابط عمومی آن مدیر باشد که با مشاوره ی او رفتار مشتریان به سرعت تغییر کند و سیستم و روند قدیمی بانک با تغییر در ساختار و سازمان مجددا بنا نمایند.
روابط عمومی باید با شتاب زیاد رو به جلو حرکت کند بانکها در شرایط جدید فرصت کمی دارند تا نسبت به تغییرات واکنش نشان داده و منتظر تاثیرات آن برکار خود باشند، هرچه دیرتر اقدام کنند، شکاف بین انتظارات مشتری و خدمات قابل ارایه توسط بانک بیشتر میشود.
در کار سخت مالی و پیچیده بانکداری مهارتهای بسیار زیادی مورد نیاز است تا فرد بتواند نقش و وظیفه ی خود را به خوبی ایفا کند. اما اگر بنا باشد با اولویت ها و آنهم در حوزه ی روابط عمومی و بازاریابی و مشتری مداری از مهارتهای موردنظر یادکنیم، شاید بتوان گفت مهارت برقراری ارتباط با مشتری و ایجاد و حفظ اعتماد، یکی از اولین و مهمترین مهارت هایی است که میتوان در شکل گیری یک رابطه ی موثر دوسویه ی پویا بین یک بانک یا نهاد پولی و مالی، از یکسو و مشتریان آن، از سوی دیگر برقرار شود.
روابط عمومی در به فعلیت رساندن ظرفیتهای بالقوه بانک در راستای اهداف توسعه ی بازار نقش بسزایی دارد و این نقش باعث پیشرفت و موفقیت بانک در حوزههای مختلف خواهدشد. اگر بهنقش اطلاع رسانی روابط عمومی توجه لازم شود، روابط عمومی قادرخواهدبود، ضمن تصویرسازی درست و هدفمند و موثر، تصویر شایستهای از بانک و یا نهاد مالی و اعتباری خود به نمایش بگذارد تا به قدرت تصمیم گیری و انتخاب مشتری کمککند.
بدیهیاست تصویر اگر واجد شرایط لازم در نگاه مشتری باشد و آن را منطبق برخواست و نیازهای خود بداند به مشتری کمک خواهدکرد تا با آگاهی و بینش و اطمینان خاطر بیشتری دست به انتخاب بزند و نهایتا این موارد باعث میشود که برند و نشان بانک توسعه یابد.
* مدیرمسوول و سردبیر ماهنامه “روابط عمومی”
فوریه 18, 2020
آوریل 7, 2019
نوامبر 2, 2018
سپتامبر 5, 2018