خوش آمدید
خالد لویمی پژوهشگر ، مترجم، و مدرس دانشکده خبر اهواز است وی را در یک همایش ملاقات کردم ، و گفتگوی زیر ماحصل این گفتگو بوده که تقدیم شما می گردد.
سؤال «لطفاً مختصراٌ خودتان را معرفی کنید؟
پاسخ» اینجانب خالد لویمی هستم. سال ۱۳۵۳ در اهواز متولد شدم و در یکی از روستاهای اطراف اهواز بزرگ شدم. اهتمام اصلی خودم را متوجه طی مدارج علمی کردم و در دو حوزه علوم تجربی و علوم انسانی دانشگاه را تجربه کردم. علاقمندی به روانشناسی، منجر به تحصیل در مقطع کارشناسی در این رشته شد و سپس از آن به دلیل ارتباط با مباحث روانشناسی با مباحث اجنماعی و رسانهها، در زمینه وسائل ارتباط جمعی، مطالعات و تحصیلات خودم را ادامه دادم؛ و در حال حاضر علاوه بر تدریس در حوزه رسانهها، بعنوان پژوهشگر در حوزه تخصصی وسائل ارتباط جمعی فعال میباشم. همچنین با انجمن ایران جامعه اطلاعاتی که مرتبط با مطالعات نوین ارتباطی است همکاری دارم.
سؤال «وضعیت کلی رسانهها را چگونه ارزیابی میکنید؟
پاسخ» در ابتدا لازم است یک تقسیمبندی واضحی از رسانه داشته باشم.
رسانههای نوشتاری، رسانههای دیداری و رسانههای الکترونیک. هر کدام بطور خاص میتوانند مورد مطالعه باشند و در زمینه رسانههای نوشتاری اگر وضعیت استان را در نظر بگیریم باید گفت با وجود کثرت و تعدد رسانههای مکتوب استان، وضعیت کیفی و محتوایی این رسانهها چندان رضایت بخش نیست بعلاوه مشکلاتی در زمینه محتوایی و روند توزیع رسانههای مکتوب وجود دارد که تأثیر گذاری این گونه رسانهها را دچار چالش کرده است در ارتباط با رسانههای تصویری، هنوز تا وضعیت ایدهآل فاصله داریم و تولید محتوای بومی و توجه به نیازهای مخاطب باید مورد توجه بشر قرار گیرد.
در ارتباط با رسانههای مجازی تقویت زیر ساختهای ارتباطی و فرهنگ سازی باید مورد اولویت قرار گیرد.
سؤال «چه توصیه ایی به عوامل رسانه ایی در استان دارید؟
توصیه بنده به دوستان رسانه آن است که در زمینه تخصصی و حرفه ایی خود اهتمام بیشتری داشته باشند، رسانههای جدید را بیشتر مورد مطالعه قرار دهند، به مخاطب شناس و توجه به نیازهای بومی و محلی اهتمام بیشتری داشته باشند، به روند توسعه استان در تولید مصاحبه، گزارش و خبر نگاه ویژه ایی، و به انسجام اجتماعی و همگرائی توجه بیشتری داشته باشند.
سؤال «چه مقالات و کتاب هایی از سوی شما منتشر شده؟
کتاب جنب سید خلف که مجموعه داستان و قطعات نثر است و شامل بخشی از روایتهای رئالیستی از زادبوم و محیط اجتماعی که برخی به گذشته و برخی به حال حاضر تعلق دارند. بنمایه روایتهای این مجموعه دغدغههای فراگیر انسانی است، اما حوزه هدف، مخاطب محلی درنظر گرفته شده است. در این مجموعه تلاش کردم تا به طور خاص دین خود را به محیط فرهنگی و اجتماعیام ادا کنم.
اکتبر 25, 2016
سپتامبر 21, 2015
سپتامبر 13, 2015